Tarih: 23.06.2022 17:39

AHMET AKIN;1 MİLYON YOLCU DEDİLER, 1 YOLCU BİLE İNMEDİ!

Facebook Twitter Linked-in

İki yıldır tek bir uçağın inmediği, havayolu şirketlerinin tercih etmediği ve 80 milyon liralık bir yatırımla yenilendiği halde atıl duran Merkez Havalaanı’na ani bir ziyaret yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “AK Parti iktidarı sonuç alamadı, bizim iktidara gelince çözeriz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Merkez Havaalanı’nda incelemeler yaptı. 2020 yılında yapımı tamamlandığı halde uçak seferlerinin bir türlü başlatılamadığı Havaalanı’nda yöneticiler ve personelle görüşen Ahmet Akın, “Balıkesirli hemşehrilerimiz Havaalanı’nda uçak seferlerinin başlamasını özlemle bekliyor” dedi.

Havaalanı yetkililerinden teknik bilgiler alan Ahmet Akın, yaptığı ani ziyaret ve gözlemleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

1 MİLYON YOLCU DEDİLER, 1 YOLCU BİLE İNMEDİ!

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından projelendirilip 10 Şubat 2020 tarihinde tamamlanan Balıkesir Merkez Havaalanı’ndayım. Balıkesirli hemşehrilerimin uzun zamandır büyük bir özlemle beklediği tarifeli uçuşlar henüz başlamadı. Yani bugüne kadar tarifeli seferlerle havaalanımızdan yolcu taşınmadı. Yaklaşık 80 milyon liraya mal olan havaalanımızın yıllık yolcu kapasitesinin 1 milyon olacağı açıklanmıştı. Şu ana kadar ne yazık ki bir tek yolcu uçağı bile inmedi.

 

HAVAALANI YATIRIMI İÇİN UMUTSUZ DEĞİLİZ

Balıkesir önemli bir turizm potansiyeline sahip. Havaalanı bu potansiyelimiz için önemli. AK Parti iktidarı uçak firmalarıyla yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuçlar alamadı. İktidar, havayolu şirketlerini bahane ediyor. Bu nedenle uçak seferlerinin başlaması konusunda girişimler yetersiz kaldı. Bütün bu olumsuzluklara karşı Balıkesir’in bu yatırımı için umutsuz değiliz. Çünkü, iktidarın sonuç alamadığı girişimleri iktidarımızda biz çözeceğiz. Balıkesir Merkez Havalimanından tarifeli seferler düzenlenmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız.

CHARTER SEFERLERİ TEŞVİK EDİLECEK

Havalanımızın Balıkesir’e yakışır bir şekilde, hem ülkemize hem bölgemize hem de Balıkesirimize kazandıracak projelerimiz var. Balıkesir’in turizm potansiyeli ve zenginliği kapsamında Balıkesir Merkez Havalimanı’nın ulusal ve uluslararası yolcu trafiğinde kullanılmak üzere şirketler teşvik edilecek. Bununla birlikte “Charter turizm” teşvik edilecek. Kısacası iktidarımızda, Balıkesir’in turizm avantajı Balıkesir Merkez Havalimanın kullanılması için değerlendirilecek ve bu anlamda verimli projelere imkan tanınacaktır. Balıkesir iktidarımızda hak ettiği değeri alacak.” dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY