Tarih: 04.09.2023 11:39

Alibey Adası'nda Kadın Üreticilerin Yeni Satış Ofisi

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kadın üreticilerin maharetli ellerinden çıkan özgün ürünlerin buluşma noktası olarak hayata geçirilen "Mahalle evleri" projesi, Alibey (Cunda) Adası'nda yeni bir satış ofisiyle daha büyümeye devam ediyor.

Yeni hizmet binasının içinde, aynı zamanda zabıta danışma bürosuna da ev sahipliği yapan bu ikinci satış ofisi, kadın girişimcilere önemli bir gelir kaynağı sunuyor. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, açılışta yaptığı konuşmada, "Bu ofisler kadınların emeği ve yeteneklerinin bir yansımasıdır. Onlar ürettikçe biz de gurur duyuyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan At Arabacılar Meydanı'ndaki satış ofisinin ardından, eşi Canan Ergin, üretici kadınlar ve yerel halkın katkılarıyla ikinci satış ofisinin kapıları açıldı. "Mahalleevleri" çatısı altında toplanan kadın üreticilerin el emeği ürünleri, bu ofislerde sergilenerek satışa sunuluyor. Elde edilen gelirler ise kadın girişimcilerin aile bütçelerine katkı sağlıyor. Başkan Mesut Ergin, göreve geldiklerinden bu yana hayata geçirdikleri beş mahalleevinin kadın girişimcilere büyük bir gelir kapısı sunduğunu ifade etti.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY