Tarih: 07.12.2022 16:29

Armutlu Kesintisiz İçme Suyuna Kavuşuyor

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) iklim değişikliğinin getirdiği şartlar doğrultusunda; Balıkesir’in içmesuyu ve kanalizasyon altyapılarını güçlendirerek, “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğine” uygun içmesuyunu; sağlıklı ve kesintisiz olarak abonelerine ulaştırıp, yeni su kaynakları arayışına ve su kalitesini arttırmak için içmesuyu depo ve kaptajların bakım-onarım-imalatına devam ediyor.

Kepsut İlçesi Armutlu Mahallesinde eski içmesuyu şebeke hatlarında meydana gelen anlık arızaların ve   su kesintilerinin önüne geçmek, vatandaşlara kesintisiz içmesuyu sağlamak amacıyla “Kepsut İlçesi Armutlu Mahallesi İçmesuyu Terfi Hattı İnşaatı Yapım İşi” ihalesini gerçekleştirerek , 05.09.2022 tarihinde yer teslimi yaparak çalışmalarına başladı. Çalışmalar neticesinde; mevcut derin kuyudan iletim hattı döşenerek Ara Terfi Merkezine, Ara Terfi Merkezinden de terfi hattı ile Armutlu Mahallesinde bulunan içmesuyu deposuna iletim sağlanacak. İmalatların tamamlanmasının ardından Armutlu mahallesine kesintisiz bir içmesuyu temini sağlanmış olacak.

Yapım işi kapsamında; Toplamda 6 bin 900 metre içmesuyu iletim hattı, 1 adet Terfi Binası betonarme imalatları ve enerji nakil hattı çalışmaları devam ediyor.

BASKİ Genel Müdürlüğü “Yaşam kaynağı suyun sürdürülebilir hizmet anlayışıyla, etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak çevreye duyarlı, gelecek nesillere aktarılmasında öncü bir kurum olmak” vizyonuyla vatandaşlara kaliteli bir şekilde 7 gün 24 saat hizmet vermeye gayret ediyor.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY