Tarih: 12.12.2023 18:48

Ayvalık'ta Tavuk Adası'ndaki inşaata karşı mücadele sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Ayvalık Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Girişimi'nin, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nda betonlaşmanın ve talanın kapısını açan "Tavuk Adası Aya Yanni Manastırı Rekonstrüksiyon Projesi" kurulu kararının iptali için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na karşı açtığı davanın duruşması bugün Balıkesir 2. İdare Mahkemesi'nde yapıldı.

Duruşmaya Ayvalık ile birlikte Balıkesir'den siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Duruşma 15 gün sonrasına ertelenirken, bu duruşmada kararın verileceği öğrenildi.

Girişim Sözcüsü Hasan Cengiz Yazar, duruşmadan sonra yaptığı açıklamada, Ayvalık'ın her yönüyle bir saldırı altında olduğuna dikkat çekti. Halkı destek olmaya, mücadeleyi büyütmeye çağıran Yazar, "Tabiat Parkı'nın tam ortasına, kültürel bir kalıntının üzerine, küçük bir adaya, Tavuk Adası'na dev bir inşaat başlatıldı. Biz buna karşı çıkıyoruz. Çünkü bunun arkasından bütün adalar imara açılacak, Patriça Yarımadası imara açılacak, denizlerimiz parsellenecek, tarımsal üretim tamamen bitirilecek, balıkçılık ebediyen sona erecek. Milyonlarca zeytin ağacı sökülecek yerlerine beton yığınları dikilecek, zeytin üretimi sona erecek" dedi.

Açıklamaya katılanlar "Tavuk Adası kırmızı çizgimizdir", "Tabiat ve Kültür Varlıkları ranta açılamaz", "Kıyılar halkındır", "Restorasyon bahane, rant şahane", "Turizme evet, doğal ve tarihsel yıkıma hayır", "Müze bahane, rant şahane" yazılı dövizler açtı.

Yazar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Duruşma 15 gün sonra yapılacak. Bu duruşmada kararın verilmesi bekleniyor.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY