Tarih: 18.03.2023 17:29

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDEN TEK İSTİFA İYİ PARTİDEN !

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde;Bakalım Yarın Kaç İstifa Olacak?
Malum seçim startı verildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis Mart ayı toplantısı yarın yapılacak.
 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinden vekil adayı olmak için kimler istifa dilekçelerini sunacak merak konusu. Bildiğiniz üzere AKP nin 47,Chp 'nin 30 ,İYİ Parti nin 13, Mhp nin 1 bağımsız 2  meclis üyesi var.
Burada en çok merak edilen ise Akp den Milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulanacak olan meclis üyeleri
 Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri DHont sistemine göre seçiliyor. İktidar partisinin aday adaylığı başvurusunda bulunacak meclis üyelerinin yerine kimlerin geleceği diye bir haber yapmıştık. 93 üyeden oluşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde tek cesur Altıeylül ve aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyesi İYİ Parti’li Avukat Emine Nur Çöller çıktı ve milletvekili aday adayı olmak için geçtiğimiz gün yapılan Balıkesir Büyükşehir Meclisine son kez katılarak istifasını divana sundu.

Bu arada kulislerde pek çok  AKP li meclis üyesi ve belediye başkanlarının da içinde milletvekilliği aday adaylığı konuşulsa da olası bir meclis  aritmetiğinin değişmemesi için genel merkezleri tarafından onay verilmediği konuşuldu.
Aday adaylığı için istifayı göze alamayan ve cesaret gösteremeyen belediye başkanlarının da önümüzdeki yıl yapılacak,yerel seçimlerde üstlerinin çizildiği konuşuluyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclisinde  Avukat Emine Nur Çöller’in yerine, Altıeylül ilçesinden Akpli bir üye gelecek. sonra sandalye sayıları ise AKP’nin 48,  Chp 'nin 30 ,İYİ Parti nin 12, Mhp nin 1 bağımsız 2  meclis üyesi olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY