Tarih: 14.04.2024 14:22

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın: "Vatandaşın Hakkını Kimseye Yedirmem"

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarda belediyenin mali durumu ve gelecek planlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Akın, göreve geldikten hemen sonra belediyenin genel durumu hakkında bilgi almak için tüm bürokratları topladığını belirtti. Ancak önceki yönetimin bloke etme girişimleri nedeniyle borç tablosunun tam olarak netleşmediğini söyledi. Bununla birlikte, borçlar konusundaki belirsizliği kısa sürede gidererek kamuoyuyla paylaşacaklarını vurguladı. Akın, hizmetlerin devam edeceğini ve vaat ettikleri projelerin hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.

Herkes Bunu Soruyor: 

Göreve geldim ve herkes Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl bir borç yükü altında olduğunu merak ediyor, bunu soruyor. Görevi devraldığım gibi saatler içerisinde tüm bürokratları toplayıp belediyenin genel durumu hakkında bilgi aldım. Bir önceki yönetim giderayak belediye iştiraklerini bloke etme girişiminde bulunduğu için şu anda borçlara ilişkin son tabloyu ortaya koyamadık. Kısa sürede tamamlayıp kamuoyuyla paylaşacağız.

Ortaya çıkacak manzara ne olursa olsun hizmetler devam edecek, söz verdiğimiz projeler yaşama geçecek. Balıkesir’in hakkını almaya ve hakkını iade etmeye geldim. Bu sözün arkasında nasıl dimdik durduğumu göstereceğim. Hizmetten yoksun bir beş yıl geçiren Balıkesir’i içinde bulunduğu sıkışmışlıktan hızlıca kurtaracağız.’'

Geçmiş dönemde yapılan arazi satışlarının incelenecek!

Geçmiş dönemde yapılan arazi satışlarının incelenmesi için talimat verdiğini ifade eden Akın, vatandaşların mağdur edilmemesi için adil bir yaklaşım benimsediklerini ve herkesin hakkını alacağını söyledi.

KİMSEYE YEDİRMEM:

 CHP il yönetimi geçmiş dönem belediyenin 4.5 yılda sattığı ve 82 milyon dolar gelir elde ettiği 102 arazinin listesini bir pankart yaparak ilan etmişti. Bu pankart vinç yardımıyla sergilenebildi. Ekibime, bu satışları geriye dönük olarak incelemeleri için talimat verdim. Vatandaşın tırtıklı kuruşunu kimseye yedirmem. Kampanya dönemi boyunca özellikle kırsal mahallelerde bir araya geldiğim hemşerilerim bu durumla ilgili şikayetlerini sık sık dile getirdiler. Balıkesirlilerin çok duyarlı olduğu arazi satışları bizim de kırmızı çizgimiz.

ADALETLİ OLACAĞIM

‘’İlk 30 gün ve 100 gün için programlar hazırladıklarını belirten Akın sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Deprem dirençli Balıkesir’ olarak adlandırdığımız yaşanabilir kentsel dönüşüm projesini başlatacağız. Kuva-yi Milliye’nin başşehrini, kültürün de başşehri yapacağız.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesine şehrimizin sağladığı katkıyı anlatacak devasa bir tematik park yapacağız. Her gün, her saat, adaletli bir belediye başkanı olacağım. Balıkesir’i yıldız gibi parlatacağız. Beş yılın sonunda Türkiye’de, dünyada parmakla gösterilen bir Balıkesir olacak.''

Akın, gelecek planlarına da değindi.

 "Deprem dirençli Balıkesir" olarak adlandırdığı yaşanabilir kentsel dönüşüm projesini başlatacaklarını, kültürün başşehri yapacaklarını ve tarihi değerlere sahip çıkacaklarını belirtti. Ayrıca, Balıkesir Planlama Ajansı'nın kurulacağını ve şehrin uzun vadeli yol haritasının oluşturulacağını duyurdu. Kırsal mahallelerin altyapı eksikliklerini gidermek ve çevre sorunlarına çözüm bulmak için de çalışacaklarını ekledi.

Ahmet Akın'ın açıklamalarıyla, şehrin geleceği ve belediyenin yönetimi konusunda kararlı ve şeffaf bir yaklaşım sergilendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY