Tarih: 18.04.2024 22:47

Balıkesir halkının hakkını kimler yedi açıklayın!

Facebook Twitter Linked-in

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, geçmiş belediye yönetiminin basına dağıttığı parayı açıkladı. 1 yılda 32 milyon para verildiği ortaya çıktı.

 Aylık ise ortalama 3 milyon TL. Medya kuruluşları elbet reklam ilan yayınları yapıyor ama bu meblağlar son derece düşük ücretler. 

Başkan Akbıyık yaptığı açıklama ise halkın hakkıyla değil, hakkını alanları da zan altında bıraktı. Başkan Akbıyık, milyonları kimler aldı halk gerçekleri bekliyor.

İşte Akbıyık'ın açıklamaları:

“Karesili hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dün de bahsetmiştim. Bugün sizlerle Karesi Belediyesi'nin basına yapmış olduğu ve akla mantığa sığmayacak bence skandal niteliğindeki ödemelerden bahsedeceğim.

 Bunları sizinle birlikte paylaşacağım. Evet bu liste 2023 yılında yani bir önceki yıl basına Karesi Belediyesi tarafından ödenen tutarların toplamını göstermekte. 2023 yılında Karesi Belediyesi tarafından 32 milyon 96 bin 26 lira 22 kuruş toplam para ödenmiş basına. 2024 yılı Ocak ayında 3 milyon 646 bin 116 lira 43 kuruş ödenmiş. Şubat ayında 3 milyon 552 bin 704 lira 54 kuruş.

 Biz geldikten sonra mart ayındaki tutarları ödemedik ve ödemeyeceğiz. Kıymetli hemşerilerim. 2024 yılı Mart ayında 4 milyon 625 bin 450 24 kuruş. Biz bu tutarları ödemedik. 

Bundan sonra da bu tutarlar Karesi Belediyesi tarafından ödenmeyecek. Sizlerin hakkınızı savunmak için geldiğimizi söylemiştik. Belediye başkanınız olarak israfa son vereceğimizin söz De vermiştik.

 Bu tutarları ben dokuz yüz yirmi iki belediye içerisinde birinci olduğunu düşünüyorum. Ve bunu da sizin takdirinize bırakıyorum. Gerçekten bunlar çok üzücü rakamlar. 

Burada bu rakamlar bizim canımızı acıtır nitelikte. Akla mantığa sığdıramadı mı bir daha tekrar Etmek istiyorum. Sizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY