Tarih: 14.12.2023 13:50

Balıkesir'de Mavi Bayrak Seferberliği

Facebook Twitter Linked-in

Erdek'te turizm tesislerine yeni mavi bayraklar kazandırılması için çalışmalar hız kazandı.,

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, turizm tesislerine yeni mavi bayraklar kazandırılması ve bayrak sayısının artırılması amacıyla toplantı yapıldı. Toplantıya, Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay ile bölgedeki turizm işletmecileri katıldı. Toplantıda konuşan Erdek Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Öznur Ak Alakuş, Erdek Belediyesi olarak ilk kez 2014 yılında plajlarda 3 mavi bayrak dalgalandırdıklarını hatırlatarak, "Ancak pandemi ve müsilaj nedeniyle verilen 2 senelik aradan sonra bu çalışmalara tekrar katıldık." diye konuştu.

TÜRÇEV Kuzey Ege ve Marmara Bölgesi Koordinatörü Doğan Karataş ise, "Erdek, ilk turizm faaliyetlerinin başladığı yer olarak bilinir ama zamanla bu yatırım faaliyetleri Antalya'ya kaydı. Yabancı turist ülkemize gelirken bir güvence arıyor. Bu güvencelerden biri de mavi bayrak. Biz Erdek'e mavi bayrak aracılığıyla nasıl bir destek sağlarız, onun için buradayız." dedi.

Toplantıda, mavi bayrak alabilmek için gerekli kriterler hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda, plajların ve işletmelerin temizlik, güvenlik, altyapı, çevre yönetimi ve hizmet kalitesi gibi konularda belirli standartları karşılaması gerekiyor.

Erdek Belediyesi, toplantının ardından mavi bayrak çalışmalarını hızlandıracak. Bu kapsamda, ilçedeki plajlar ve işletmelerde gerekli incelemeler yapılacak ve gerekli iyileştirmeler sağlanacak.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY