Tarih: 20.12.2023 13:14

Balıkesir'de Olta İğnesi Yutan Kedi Hayata Döndü

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, olta iğnesi yutan kedi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'nde yapılan başarılı operasyonla hayata tutundu.

Sahil bandında dolaşan vatandaşlar, bir kedinin ağzından olta misinası sarktığını fark edince durumu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'ne ihbar etti. Gelen ihbar üzerine kedi, ekipler tarafından müşahede altına alındı ve sağlık durumu kritik olan yaralı hayvana acil olarak müdahale edildi. Çekilen röntgen sonucunda olta iğnelerinin kedinin midesine saplandığı anlaşıldı ve sonrasında ise kedi ameliyata alındı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'nden yapılan açıklamada, 2 adet olta iğnesi ve misinasının kedinin midesinden başarılı bir operasyonla çıkarıldığı, olta kancasının enfeksiyon oluşturma riskine karşı, antibiyotik ve serum tedavisine başlandığı belirtildi. Kedinin genel sağlık durumunda şu an için bir olumsuzluğun söz konusu olmadığı ve 48 saat yoğun bakımda tutulacağı aktarıldı.

Açıklamada, "Kedinin sağlığına kavuşması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Sokak hayvanlarının korunması ve yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

 

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY