Tarih: 29.11.2023 12:52

Balıkesir'de Sel Felaketi: Balıkçı Tekneleri Suya Gömüldü, Cadde Ve Sokaklar Sular Altında Kaldı

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Edremit ilçesinde etkili olan kuvvetli yağışlar, Kızılkeçeli ve İkizçay dereleri taşmasına neden oldu. Taşkın nedeniyle balıkçı tekneleri suya gömüldü, cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, Balıkesir'in Edremit ve Gönen ilçelerinde bugün geceyarısına kadar kuvvetli yağışlar bekleniyordu. Yağışlar, Edremit ilçesi Zeytinli ve Akçay mahallelerinde etkili oldu. Yağışlar nedeniyle Kızılkeçeli ve İkizçay dereleri taştı. Taşkın nedeniyle sahilde bulunan balıkçı tekneleri suya gömüldü. Cadde ve sokaklar da sular altında kaldı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis ve Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekipleri sevk edildi. Ekipler, batantekneleri kurtarma çalışmaları başlattı.

Balıkçı tekneleri sahibi Erkan Pınar, "Şu anda Kızılkeçeli çayı yükseldi, bazı tekneler risk altında. Diğer taraftan Zeytinli çayı yükseldi. Zafer Köprüsü'nün üzerine taştı. Zeytinli Çayında bağlı olan teknelerin yarısı denize gitti. Şu anda teknelerin başında sabahın olmasını bekliyoruz." diye konuştu. Kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY