Tarih: 20.12.2023 15:42

Balıkesir'de "Türkiye'nin Kutup Araştırmaları" Etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi iş birliğinde, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy'un konuk olduğu "Türkiye'nin Kutup Araştırmaları Belgesel Gösterimi ve Söyleşi" etkinliği düzenlendi.

BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Göksal Özbalta, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Dilek Türker, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Aydemir, Genel Sekreter Yemliha Yanar, akademik ve idari personel ile üniversite ve lise öğrencileri katıldı. Açılış konuşmalarının ardından sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Burcu Özsoy, Türkiye'nin kutup araştırmaları hakkında katılımcılara bilgiler paylaştı. Kutuplardaki bilimsel araştırmaların ve çevresel öneminin anlatıldığı belgesel gösteriminin de gerçekleştirildiği etkinlikte konuşan Özsoy, kutup araştırmalarının başta çevre ve iklim konuları olmak üzere dünya için öneminin altını çizdi.

Özsoy, "Kutuplar, dünya ikliminin ve çevresinin düzenlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Kutuplardaki buzulların erimesi, deniz seviyesinin yükselmesine, iklim değişikliğine ve ekolojik dengelerin bozulmasına neden oluyor. Bu nedenle kutup araştırmaları, dünyamızı daha iyi anlamak ve geleceğimizi şekillendirmek için büyük önem taşıyor." dedi.

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Özsoy, akademik kariyeri ve deneyimleri çerçevesinde öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Özsoy, öğrencilere, bilime ve araştırmaya olan ilgilerini kaybetmemelerini, hayallerinden vazgeçmemelerini ve hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerlemelerini tavsiye etti.

Etkinlik, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy'a hediye takdimi ile sona erdi.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY