Tarih: 26.03.2024 12:00

Balıkesir'de Muhtarlık Seçimi: "Akraba Adaylar Yarışıyor"

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki Sarıçayır mahallesinde 31 Mart'ta yapılacak muhtarlık seçiminde ilginç bir durum yaşanıyor.

20 kayıtlı seçmenin bulunduğu mahallede 3 muhtar adayı da birbirleriyle akraba.

Mevcut muhtar Mehmet Elçi, bu sefer amca oğlu Mustafa Elçi ve dayıoğlu Ahmet Doğru'nun da aday olmasıyla kıyasıya bir yarışa giriyor. Akrabalık bağlarının gölgesinde geçen seçimde tatlı bir rekabet hakim.

Muhtar Elçi Altyapı Vadediyor

Görev süresince asfalt ve su sorununu çözen Elçi, bu sefer altyapı sorunlarını çözmeyi vaat ediyor. Elçi, "Hedefim altyapı sorununu tamamlamak. Kanalizasyon şarampole çıkıyor, bunu çözmek istiyorum" dedi.

Dayıoğlu Doğru Yatırım ve Tanıtım İstiyor

Mahallede tavuk besiciliği yapan Doğru, Sarıçayır'a yatırım gelmesini istiyor. Doğru, "Kepsut'ta bile Sarıçayır'ı bilmeyenler var. Ben burayı Türkiye'ye, hatta dünyaya duyurmak istiyorum. Off-road yarışları düzenleyip örnek bir köy yapacağım" diye konuştu.

Amca Oğlu Elçi Birlik ve Düzen Vadediyor

6 ay önce şehirden dönerek mahalleye yerleşen Mustafa Elçi ise dirlik, düzenlik, tatlılık ve huzur vadediyor. Elçi, "Akrabalık bağlarımız sağlam. Amcam bir kere yaptı, bu sefer de bize oyunu versin, biz yapalım" dedi.

Seçim Sonucu Merak Konusu

Seçimlerde sandıktan hangi sonucun çıkacağı merak konusu. Akrabalık bağlarının siyasi tercihleri ne kadar etkileyeceği de 31 Mart'ta görülecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY