Tarih: 10.02.2024 17:41

Balıkesir'de Tefecilere Operasyon

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda elebaşılığını C.G.’in yaptığı organize suç örgütü çetesi çökertildi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığının 3 aylık takibi neticesinde çetenin tefecilik yoluyla 24 vatandaşı mağdur ettiği tespit edildi. Yapılan operasyonda şüphelilerin; ekonomik yönden sıkıntıya düşen vatandaşlara faizle borç para verdikleri, borcun vadesi geldiğinde faiz artırarak değerinin çok üzerinde para istedikleri, Borcunu ödeyemeyen vatandaşların araç, dükkân, tarla ve evlerine; tehdit, baskı ve şiddet uygulayarak el koydukları, Varlıklı ve zengin iş adamlarını hedef alarak zorla alıkoydukları, alıkoydukları mağdurları serbest bırakmak için ailelerinden ve tanıdıklarından yüksek meblağlı fidye istedikleri, ayrıca uyuşturucu imal ve ticareti ile silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi.

Yapılan operasyonda; tabanca ve tabanca mühimmatı, uyuşturucu, tapu, mağdurlar adına düzenlenmiş senet ve çok sayıda boş senet ele geçirildi.

Şüphelilerin suçtan elde ettiği değerlendirilen 58 Milyon TL değerindeki malvarlığına tedbir kararı uygulanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda aralarında suç örgütü liderinin de bulunduğu 5 örgüt üyesi yakalanarak adli işlemler başlatıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY