Tarih: 13.12.2023 16:30

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Tuzcumurat Mahalle Evi hizmete Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, ilçenin en büyük mahallelerinden olan Tuzcumurat Mahallesi'nde yapımı tamamlanan mahalle evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, mahalle sakinlerinin örf, adet ve geleneklerini yerine getirebilecekleri bir alan olmanın yanında kurslar, el emeği merkezi, çeşitli etkinlik ve toplantı salonları ile vatandaşların buluşma noktası olacak olan mahalle evinin, ilçeye önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Arslan, "Tuzcumurat Mahallemiz, milli ve manevi değerlerine derinden bağlı, geleneklerini yaşatan ve gelecek kuşaklarına taşıyan bir mahallemizdir. Bu mahalle benim ikinci mahallemdir. 40 yıldır buradayım. Burada kardeşlerim, arkadaşlarım, büyüklerim var. Mahallemizin bütün bu değerlerine cevap verecek bu büyük eseri bugün Tuzcumurat Mahallemizin ve Edremit'in hizmetine sunuyoruz" dedi.

Tuzcumurat Mahalle Muhtarı Ali Rıza Kocabıyık da mahalleye kazandırılan mahalle evinin hayırlı olmasını diledi.

Halk oyunları gösterisinin ardından açılış kurdelesi kesildi.

Mahalle evinde neler var?

2 bin 255 metrekarelik arazi alanı üzerine inşa edilen mahalle evinde;

Mahalle evi, mahalle sakinlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamını zenginleştirmeye katkı sağlayacak.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY