Tarih: 10.02.2023 17:23

Balya'dan Ekmek Seferberliği

Facebook Twitter Linked-in

Depremden etkilenen bölgelerde ekmek ve gıdaya ulaşım en büyük sorunlardan biri olurken, Balya Belediyesi ve Balya'lılar depremzedeler için seferber oldu.Balya Belediyesi öncülüğünde yürütülen yardım seferberliği sürüyor. Bugüne kadar çeşitli yardım malzemelerinden oluşan tırları deprem bölgesine gönderen Balya Belediyesi, şimdi de kırsal mahallelerde ekmek seferberliği başlattı.

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından bölgede arama kurtarma faaliyetleri aralıksız devam ederken, depremden kurtulan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ülke genelinde başlatılan seferberlik sürüyor. Depremin hemen ardından tüm birimleri ile depremin yaralarını sarmak için harekete geçen Balya  Belediyesi’nin bölgeye destekleri de aralıksız devam ediyor. Bölgeye  gıda ve giyim malzemesini gönderen Balya  Belediyesi depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için büyük bir çaba harcıyor. Bunun yanında 43 kırsal mahallede başlatılan köy ekmeği seferberliğinde köylüler tarafından yapılacak ve depremzedelere gönderilecek. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Gaga;

"Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere 2 tırımız dün akşam saatlerinde yola çıkmıştı bugünde mahallelerimizde kadınlarımızın yaptığı köy ekmeklerini ilçemiz çok amaçlı salonda toplayıp paketleyerek hayırlısıyla deprem bölgesine göndereceğiz.

Destek veren kadınlarımıza minnettarız."dedi.

 

 

 

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY