Tarih: 17.08.2022 13:33

BANDIRMA İÇİN DEV YATIRIM

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından müşterek olarak yürütülmekte olan Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında bulunan IPA II “Bandırma Entegre Su Projesi” çalışmaları hızla yürütülüyor.

Söz konusu projenin toplam maliyeti 20 Milyon Euro olup 90 ‘lık kısmı hibe, 10’luk kısmı İlbank Kredisi ile finanse edilmektedir. Proje Kapsamında 36 bin metre kanalizasyon ve 7 bin 500 metre içmesuyu hattı ile toplamda 20 bin m3’lük İçmesuyu Deposu Ayrıca 24 bin 533 m3/gün kapasiteli 173 bin kişi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi bulunmakta..

2006 yılından bu zamana kadar sürüncemede kalan proje Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin kurulması ve 2019 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Başkan seçilmesi ile birlikte hızlandırılmış ve proje hayata geçirildi.

 Söz konusu projenin günümüz çevre sorunlarının tamamını giderecek olması Projenin önemini bir hayli arttırmaktadır. Bandırma İlçesinin Atık sularının tamamı bu zamana kadar eski yıllarda denize girilebilen Livatya sahilinden ve Merkezde bulunan limandan arıtılmadan direk denize verilmekte ve ciddi çevre sorunları ile karşı karşıya kalınmaktaydı. Ancak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın sözde değil özde çevreciyiz sözü ile bu kirliliğin son bulması geçmiş zamanlarda Marmara Denizinin kirlilik yükünün artması nedeniyle kaybetmek üzere olduğu Marmara Denizine artık Balıkesir sınırları içerisinde asla kirliliğe izin verilmeyecek olup tüm kirliliğin önüne geçilmesi amaçlanmakta.

Ayrıca içme suyunun önem arz ettiği bu günlerde bu proje hayata geçirilerek eski içme suyu şebeke ve terfi hatlarının bir kısmı yenilenerek içme suyu depo rezervi yaklaşık 2 katına çıkarılacaktır. Bu Proje kapsamında yapılan 20 bin m3 lük içme suyu deposu ve 36 bin metre kanalizasyon ve 7 bin 500 metre içme suyu hattı şebekesi devreye alınmak üzere tamamlandı.

Bandırma İlçesinin tüm kanalizasyon sularının arıtılması için yapımı devam eden 24 bin 533 m3/gün kapasiteli 173 bin kişi İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi İnşaatının hafriyat çalışmaları tamamlanmış ve temel beton dökümlerine geçildi.

Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının yaklaşık 01.08.2023 tarihinde tamamlanarak hizmete açılması planlanmakta olup hayata geçmesi ile tüm Bandırma İlçesinin Atık suyu İleri Biyolojik olarak arıtılarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından kirlilik önlenecek Marmara Denizi koruma eylem planı kapsamında gerekli önlemler alınmış olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY