Tarih: 20.12.2022 14:35

BASKİ YAĞMURSUYU IZGARA TEMİZLİKLERİNE DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAĞMURSUYU IZGARA TEMİZLİKLERİNE DEVAM EDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ); şehrin her bir noktasındaki altyapıya dokunarak, “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğine” uygun içmesuyunu; sağlıklı ve kesintisiz olarak abonelerine ulaştırırken, atıksuları, mevcutta bulunan ve yapımı tamamlanan kanalizasyon şebeke hatları ile yerleşim yerlerinden toplayarak terfi merkezlerine iletiyor, buradan da terfi hatları ile Atıksu Arıtma Tesislerine ulaştırarak çevre mevzuatı standartlarında arıtım işlemleri neticesinde arıtarak sağlıklı bir şekilde deşarj ediyor.

Bununla birlikte BASKİ Genel Müdürlüğü aşırı yağışlardan sonra meydana gelebilecek su baskınlarını en aza indirmek, kötü kokuların önüne geçmek ve yağmursuyu ızgaralarındaki birikintileri sağlıklı bir şekilde tahliye etmek için İlçelerde yağmursuyu menfez ve ızgara temizliklerini, düzenlenen belirli bir program ve ekip ile rutin olarak yapmakta. Böylece zamanla kum, çakıl, katı atıklar gibi materyaller ile dolarak işlevini yitiren yağmur suyu ızgaralarını, sağlıklı yapıya kavuşturarak oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmakta. Ayrıca ızgara bakım-onarım çalışmalarını da devam ettirmekte.

Çevre kirliliğinin önlenmesi, gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre oluşturmak adına BASKİ Genel Müdürlüğü, 7 gün 24 saat çalışma esasına dayalı olarak çalışmalarına devam etmekte.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY