Tarih: 06.02.2023 21:51

Baün'den 30 Kişilik Ekip Deprem Bölgesine Gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada;

"6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin ardından, Rektörlüğümüz tarafından başta AFAD ve ilgili diğer resmi kurumlarımızla koordinasyon sağlanarak bölgedeki ihtiyaçlara yönelik çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır.
Bu çerçevede ilk olarak tüm personelimize SMS ile ulaşılarak, ihtiyaç halinde bölgedeki çalışmalara katkı sağlayabileceklerle ilgili başvuru sürecine dair iletişim bilgisi iletilmiştir.

Çoğunluğunu Üniversite Hastanemizde görevli Acil Tıp ve Ortopedi ve Travmatololoji uzmanı öğretim üyelerinin oluşturduğu sağlık personeli ve ayrıca arama-kurtarma çalışmalarına da destek verebilecek toplam 30 akademik ve idari personelimizin bölgeye gönderilmesi için hazırlıklar tamamlanmıştır.
Resmi makamlardan gelen bilgilendirmeler çerçevesinde kan bağışı ve insani yardım ihtiyaçlarına yönelik ayni yardımlarla ilgili olarak üniversitemiz birimlerinde çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

AFAD ile koordineli biçimde, maddi yardımda bulunmak isteyen Üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz için sosyal medya hesaplarından AFAD’ın resmi duyuruları paylaşılmıştır.

Farklı birimlerimizdeki öğrencilerimiz ve personelimiz tarafından Türk Kızılayı’na kan bağışları gerçekleştirilmiştir. Deprem bölgesindeki öğrencilerimizin iletişim bilgileri tespit edilerek durumları hakkında bilgi alınma çalışmalarına başlanmıştır.Üniversitemizde konuyla ilgili çalışmalar, devletimizin resmi makamları ile iş birliği içerisinde sürdürülmeye devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY