Tarih: 12.12.2022 14:57

CHP'li Fikret Şahin "Sadece 5 Patrona 3 Bakanlığın Bütçesini Aktarıyorsunuz"

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı TBMM’de şehir hastaneleri üzerinden “14 tane şehir hastanesinin maliyeti 8 milyar lira. Sadece bu yıl 8 milyar liralık maliyet için 2,5 milyar lira kira ve hizmet bedeli ödüyorsunuz. Yatırım maliyetini 3 yılda karşılıyorsunuz ama 25 yıl ödeme yapacaksınız.Neden 23 yıl fazla ödeme yapıyorsunuz?14 şehir hastanesini sadece 5 patrona 2023 yılında 3 bakanlığın bütçesini aktarıyorsunuz” diye eleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı TBMM'de şehir hastaneleri üzerinden "14 tane şehir hastanesinin maliyeti 8 milyar lira. Sadece bu yıl 8 milyar liralık maliyet için 2,5 milyar lira kira ve hizmet bedeli ödüyorsunuz. Yatırım maliyetini 3 yılda karşılıyorsunuz ama 25 yıl ödeme yapacaksınız. Neden 23 yıl fazla ödeme yapıyorsunuz?14 şehir hastanesini sadece 5 patrona 2023 yılında 3 bakanlığın bütçesini aktarıyorsunuz" diye eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor. CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, Bakan Fahrettin Koca'ya "Hekimlerin çalışmasını engelleyen bir Sağlık Bakanlığı hangi ülkede var? Ortalık sahte hekimler, sülükçü, hacamatçı kaynarken siz hekimlerin ameliyat yapmasını nasıl yasaklarsınız? Yasaklarla sağlık hizmetlerini yönetmeniz mümkün değil. Unutmayın ki siz aynı zamanda serbest çalışan hekimlerin de bakanısınız ve cerrahların savaşta dahi ameliyat yapması engellenemez" dedi.Şahin, şehir hastaneleri konusunda da eleştiride bulunarak, "Kamu kaynaklarını yandaş şirketlere aktarmanın paravanı olarak kullanıyorsunuz. Bu nedenle devamlı suretle başta AKP Genel Başkanı ve siz Sayın Bakan olmak üzere bir savunma refleksi içindesiniz.

 

Yaptığınız açıklamanın savunma mekanizmasının suçluluk psikolojisi olduğunu biliyoruz. Tıpkı şairin söylediği gibi, herkes biliyor geminin su aldığını, herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini ve herkes biliyor şehir hastaneleri üzerinden kamunun soyulduğunu" diye konuştu.Şahin, şehir hastanelerinin maliyetini göstererek, "14 tane şehir hastanesinin maliyeti 8 milyar lira. Sadece bu yıl 8 milyar liralık maliyet için 2,5 milyar lira kira ve hizmet bedeli ödüyorsunuz. Yatırım maliyetini 3 yılda karşılıyorsunuz ama 25 yıl ödeme yapacaksınız. Neden 23 yıl fazla ödeme yapıyorsunuz? 14 şehir hastanesini sadece 5 patrona 2023 yılında 3 bakanlığın bütçesini aktarıyorsunuz" diye vurguladı.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY