Tarih: 19.12.2023 10:43

Edremit Belediyesi Afet Müdahale Planı Kamuoyuna Açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremin ardından Edremit'i afetlere karşı dirençli bir kent haline getirmek amacıyla harekete geçti.

Bu çerçevede belediye bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü'nü kurdu ve Edremit Belediyesi Afet Müdahale Planı'nı kamuoyuna duyurdu.

Başkan Arslan, düzenlediği basın toplantısında, afetlere karşı dirençli bir kent oluşturmak adına hazırlanan planın, Balıkesir ilindeki ilçe belediyeleri arasında ilk olduğunu belirtti. Edremit'in birinci derecede deprem riski taşıdığına dikkat çeken Başkan Arslan, bu doğrultuda çeşitli çalışmalar başlattıklarını ve bu süreçte sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla planın hazırlandığını ifade etti.

Afet Müdahale Planı'nın sunumunu Afet İşleri Müdürü Yahya Uyan gerçekleştirdi. Uyan, planın AFAD ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne sunulduğunu ve ilgili kurumlarla koordinasyon içinde yürütüleceğini açıkladı.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtemel afet durumlarında yapılması gerekenler konusunda görüş ve önerilerini paylaştılar. Başkan Arslan, yapılan çalışmalar neticesinde afet durumlarında hazırlıklı olunduğunu ve 'Afet Müdahale Planı'nın hayata geçirildiğini vurguladı.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY