Tarih: 08.12.2023 13:58

Edremit'e 2. Fakülte Geliyor

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı olarak Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulacak. Edremit Belediyesi, Ülkü Tepe olarak bilinen arazinin 25 yıllığına bedelsiz olarak üniversiteye tahsisini kararlaştırdı.

Edremit Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında, ilçeye 2. fakülte kazandırılması için önemli bir karar alındı. Tuzcumurat Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti Edremit Belediyesi ve belediye şirketi ED-BEL A.Ş.'ye ait olan Ülkü Tepe olarak bilinen arazinin, Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı olarak açılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi olarak kullanılmak üzere 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsisine oy birliği ile karar verildi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, alınan kararı değerlendirerek, "Edremit, büyüyen ve gelişen yapısı ile birçok ilden büyük bir konumdadır. Özellikle yükseköğretimde üniversiteyi hak eden bir kenttir. Balıkesir merkez ile Çanakkale, İzmir üçgeninde önemli bir konumda bulunan Edremit'imize üniversite kazandırılması adına fakültelerin açılması büyük önem arz ediyor. 4 yıllık eğitim ve öğretim veren Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun ardından ikinci bir fakültenin ilçemizde açılması adına önemli karar aldık. Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı olarak açılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için Ülkü Tepe olarak bilinen alanı belediye meclisimizin oy birliği ile üniversitemize verdik. İleride üniversitenin temellerini oluşturacak olan fakültelerin Edremit'imize kazandırılması için kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği ve diyalog içerisinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Raif Sakin de, "Edremit'e fakülte kurulması adına tarihi bir karar alındı. Meclis üyelerimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY