Tarih: 04.09.2023 13:53

Erdek'te Köpek Saldırısı: "Tatil Zehir Oldu"

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Erdek ilçesinde yaşanan köpek saldırısı sonucu bir kadın ve kızı Scooterlarından düşerek yaralandı.

Sibel Türkücüoğlu ve kızı, tatillerini zehir eden bu olayın ardından hastaneye kaldırıldı. Türkücüoğlu, yetkililere şikayetçi olacağını dile getirdi.

Sahil Mahallesi Ali Haydar Sarı Sahil Parkı 1. Birlik Sitesi önünde meydana gelen olayda, Bursa'dan gelen tatilciler Sibel Türkücüoğlu ve kızı sahil boyunca scooterlarıyla gezintiye çıktılar. Ancak, 10 başıboş köpek tarafından saldırıya uğradılar. Köpeklerin havlayarak yaklaşması panik yarattı ve kadın scooterden düşerek yaralandı. Çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılan kadın hemen hastaneye götürüldü. Türkücüoğlu'nun vücudunda ciddi yaralar olduğu ve Bursa'ya sevk edildiği belirtildi.

Olayın ardından Türkücüoğlu, tatilin zehir olduğunu ve psikolojilerinin bozulduğunu ifade etti. Aynı zamanda sahilin turistik bir bölge olduğunu ancak sokak köpeklerinin saldırıları nedeniyle tehlikeli hale geldiğini belirtti. Kendisi ve kızının köpekler tarafından ısırılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Türkücüoğlu, belediyenin sokak köpeklerini kontrol altına alması gerektiğini söyledi. Köpeklerin küpeli olduğuna dikkat çekerek, muhtemelen Erdek Belediyesi tarafından küpelerinin takıldığını iddia etti. Bu nedenle, köpeklerin toplanmaması ve rehabilite edilmemesi konusunda sorumlulardan şikayetçi olacağını ve hukuki yolları deneyeceğini dile getirdi.

Erdek ilçesinde sokak köpeklerinin artışı, vatandaşları tedirgin ediyor ve özellikle sahilde başıboş köpeklerin dolaşması küçük çocukların güvende hissetmemesine neden oluyor. Tatilciler ve yerel halk, Erdek Belediyesi'nin hayvan barınağı kurma zorunluluğunu hatırlatarak, bu konuda acil önlemler alınması çağrısında bulunuyorlar.

Hatırlatmak gerekirse, Temmuz 2021'de yürürlüğe giren 'Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', nüfusu 25 binin üstündeki tüm belediyelere hayvan bakımevi kurma zorunluluğu getirmişti. Dolayısıyla Erdek Belediyesi'nin ilçede bu tür olayları önlemek ve sokak hayvanlarına yardımcı olmak için gerekli adımları atması gerekmektedir.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY