Tarih: 30.09.2023 15:06

FETÖ'ye Balıkesir'de Büyük Operasyon: 25 Gözaltı

Facebook Twitter Linked-in

. Operasyonda, örgütün güncel Balıkesir il yapılanması içerisinde yer alan ve halen örgütsel faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 25 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında, ikamet aramaları devam ediyor.

FETÖ'nün Finansal Desteği

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, cezaevinde bulunan FETÖ mensuplarının ailelerine finansal destek sağladıkları tespit edildi. Bu tespit, daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden elde edilen verilere dayandırıldı.

Mücadele Devam Ediyor

Operasyon, FETÖ'nün Türkiye'deki faaliyetlerine yönelik mücadelenin devam ettiğini gösteriyor. Bu tür operasyonlar, örgütün faaliyetlerini engellemeye ve üyelerinin devlet kurumlarından ve toplumdan izole edilmesine yardımcı oluyor.

Gözaltına Alınan Şüpheliler

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler şu şekilde:

  • Sözde il imamı: A.B.

  • İlçe imamları: C.D., E.F., G.H., I.J.

  • Eğitim danışmanı: K.L.

  • Eğitim koçu: M.N.

  • Örgüt içi evlendirme sorumlusu:O.P.

İkamet Aramaları Devam Ediyor

Operasyon kapsamında, şüphelilerin ikametlerinde aramalar devam ediyor. Aramalarda, örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

FETÖ'nün Türkiye'deki Faaliyetleri

FETÖ, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında Türkiye'de faaliyetlerine yönelik olarak yoğun bir mücadele yürütülüyor. Bu mücadele kapsamında, binlerce FETÖ mensubu gözaltına alındı, tutuklandı veya hakkında dava açıldı.

FETÖ, halen Türkiye'de bazı faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor. Ancak, yürütülen mücadele sayesinde örgütün faaliyetleri önemli ölçüde sınırlandırıldı.

 

 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY