Tarih: 09.11.2022 09:27

Gömeç İlçe Merkezi İle Karaağaç Mahallesi İçmesuyu İletim Hattı Yapım İşi Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) iklim değişikliğinin getirdiği şartlar doğrultusunda; Balıkesir’in içme suyu ve kanalizasyon altyapılarını güçlendirerek, “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğine” uygun içmesuyunu; sağlıklı ve kesintisiz olarak abonelerine ulaştırıp, yeni su kaynakları arayışına, sondaj çalışmalarına, su kalitesini arttırmak için içme suyu depo ve kaptajların bakım-onarım-imalatına devam etmekte.                      

Gömeç İlçesinde, özellikle yaz aylarında nüfusunun da artmasıyla oluşan içme suyu yetersizliği ve eski içme suyu şebeke hatlarında meydana gelen anlık arızaların sebep olduğu su kesintileri nedeniyle, Ulubeyler Mahallesine yeni sondaj çalışması yapılmış olup yeterli suya ulaşılmıştır. Söz konusu sıkıntıların önüne geçmek, vatandaşlara sağlıklı, kesintisiz ve sürdürülebilir içme suyu hizmeti sağlamak amacıyla BASKİ Genel Müdürlüğü “ Gömeç İlçe Merkezi İle Karaağaç Mahallesi İçme suyu İletim Hattı 1.Etap İnşaatı Yapım İşi” kapsamında çalışmalarına devam etmektedir.

Gömeç İlçesine 1.000 m3 Hacimli İçme suyu Deposu Yapılıyor

Yapım işi kapsamında; toplamda 10.000 metre içme suyu iletim hattı yapımı ile 1.000 m3’lük içme suyu deposunun kaba imalatı tamamlanmış olup hatların bağlantı çalışmaları ve içme suyu deposunun ince imalatları devam etmektedir.

BASKİ Genel Müdürlüğü “Yaşam kaynağı suyun sürdürülebilir hizmet anlayışıyla, etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak çevreye duyarlı, gelecek nesillere aktarılmasında öncü bir kurum olmak” vizyonuyla vatandaşlara uluslararası standartlarla kaliteli bir şekilde 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam etmektedir.        

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY