Tarih: 27.10.2022 11:30

Gönen ile Darkhan Kardeş Şehir Oldular

Facebook Twitter Linked-in

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin Koordinasyonunda Moğolistan’ın Darkhan Belediyesi ile Gönen Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü Gönen Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlenen törenle imzalandı.Tören öncesi Belediye Başkanlığı makamında bir araya gelen heyet yetkilileri Gönen Belediyesinin, Kentsel Dönüşüm çalışmaları ve şehir bölgesindeki sanayi ve tarımsal üretim faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz’ın ev sahipliğinde Moğolistan’dan gelen 10 kişilik heyette, Darkhan – Uul Büyükşehir Belediye Başkanı Azjargal Boldbaatar, Darkhan Belediye Başkanı Tulgaa Togtsaıkhan, Büyükşehir belediye Başkan Yrd.Batzorıg Batsvkh ve daire başkanları düzeyinde yerel yöneticiler ile Gönen Belediyesi Meclis Üyeleri yer aldı.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ve Darkhan – Uul Büyükşehir Belediye Başkanı Azjargal Boldbaatar arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.                   İmza töreninde konuşan Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Bugün burada sizler huzurunda bu belgeleri imzalayarak, kültürel ve ekonomik ilişkileri güçlendirme fırsatlarımızı kardeş şehir projelerimiz kapsamında genişletiyoruz. İki şehir arasında kültürel, sosyal ve kamusal girişimlerin gelişmesi için ülkelerimiz arasında köprüler kurulmasına katkıda bulunacağına inanıyorum. Belirlediğimiz hedef, uluslararası ilişkileri geliştirmek, kültürel ve sosyal alanda bağlar oluşturmak ve böylece iki belediye arasındaki bağları güçlendirmektir” dedi.

Darkhan -Uul Büyükşehir Belediye Başkanı Azjargal Boldbaatar’de iki ülke tarafından atılan bu adımdan son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Eğitim, kültür başta olmak üzere karşılıklı yatırımlar da dahil birçok alanda iş birliğimizin olmasını ümit ediyorum” dedi.

Tören sonrası Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz tarafından Darkhan – Uul Büyükşehir Belediye Başkanı Azjargal Boldbaatar, Darkhan Belediye Başkanı Tulgaa Togtsaıkhan ve katılımcı heyet yetkililerine Gönen İğne Oyası, Gönen Baldo Pirinci, Süt ürünleri, Gönenli hikayeci yazar Ömer Seyfettin’in hikaye koleksiyonu ile çeşitli hediye takdimleri yapıldı.

Moğolistan Heyeti Gönen Belediyesinde çekilen toplu hatıra fotoğrafı sonrasında ilçeden ayrılarak çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesine hareket etti.

 

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY