Tarih: 28.09.2022 17:31

HDP'nin olduğu masada biz olmayız, Kalktığımız yere Oturabilirler!

Facebook Twitter Linked-in

İYİ lideri Meral Akşener, partisinin il başkanları ile Ankara'da bir toplantı yaptı. Yaklaşık olarak 5 saat süren toplantıda her ilin seçime hazırlık durumu ve stratejisi değerlendirildi ve sonraki adımlar tartışılmıştı.

Görüşmede CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilebileceğine ilişkin sözleri de gündeme geldi. Konuşan

birçok il başkanı bu sözleri eleştirdi ve HDP ile bir çizgi çizdiklerini söyledi.

Merak Akşener'den HDP yanıtı!

İl başkanlarının konuşması sonrasında söz alan İYİ Parti lideri Meral Akşener, HDP ile aynı masada olamayacaklarını vurgulayarak 'HDP’nin olduğu biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz.' ifadelerini kulanı ve bu hassasiyetlerinin de devam edeceğini söyledi.

"BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ YOKTUR"

Sayın Erdoğan ile sayın Bahçeli bizi yerli milli ilan edip, birisi yuvaya öbürü de kendi yanına davet etmiş olmasına rağmen net şekilde hayır demiş vatandaşım. Burada bir gölge boksu var. İYİ Parti'yi iki grup HDP'yle dövüyor. Birincisi iktidar partileri onu anlıyoruz. O arkadaşlarımızın, özellikle AK Parti'nin yöneticilerinin kavramsal bilgileri sıfıra yakın olduğu için öyle bir çirkin, pis dil gelişti ki, Kürtlere hakaret ediliyor kimse farkında değil. Kürtler eşittir PKK'lı haline getiriliyor. Israrla bir şey söylüyorum Cumhur İttifakı ne yapsa yapsın bizim milliyetçiliğimizden, vatanseverliğimizden kimsenin şüphesi yoktur, olamaz, olamaz. Ne ben ve ne arkadaşlarım Kürtleri incitecek tek kelime etmeyeceğiz.

"BİZ KALKARIZ HDP OLARAK MASAYA OTURABİLİRLER"

Bir Kürtün evinde Güneydoğu'da kalmamış, hepsi Türk, HDP'nin o masada olmasını söyleyen bizi terbiye etmek isteyen bir kesim var. İYİ Parti'nin bu sistemin engeli olduğunu düşünüyorlar ise, onu da o masa kabul ediyorsa dolayısıyla biz kalkarız HDP'yi oraya oturabilirler. Biz buna saygı duyarız. Ama biz orada olursak olmayız. HDP'de zaten aynı şeyi söylüyor, onlar oradaysa biz olmayız diyorlar. Bunun sonuçta Türkiye'de yaşayan Kürtlere yönelik haksızlık olduğunu, tamamının HDP'li gibi bir çuvala doldurulmasının haksızlık olduğunu söylüyorum. Herkesin haddini bilmesi gerekiyor. PKK eşittir Kürtler olamaz. AK Parti'den kopmuş, kopmak üzere olan kadınların ruh halini anlamak için çalışıyoruz. Tamamı başörtülü, lise ve üniversite mezunu 30-45 yaş arası kadınlar. Beni sordular. Kürtleri seviyor, Kürtlerin yanında duruyor diye yüksek sesle söylediler. Bir AK Partili kafayı kaldırdı 'Kürt demesek, PKK desek, HDP desek' dedi. Buradan AK Parti'nin yöneticilerine sesleniyorum, bizi 5 tane oydan eksik edeceğiz diyerek yapmayın bunu, yazıktır günahtırifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY