Tarih: 18.01.2023 09:39

İçinde Balıkesir'in de Olduğu İzmir Merkezli Sahte Rapor Operasyonunda 380 Gözaltı!

Facebook Twitter Linked-in

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin usulsüz şekilde engelli sağlık kurulu raporu aldıkları ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Bu doğrultuda ekipler sahte rapor alan ve buna yardım eden kişileri tespit etti.Başlatılan eş zamanlı operasyonda aralarında organizatör, doktorların da bulunduğu hastane çalışanları aracı ve sahte rapor sahiplerinin bulunduğu 380 şüpheliye yönelik gözaltı kararı alındığı bildirildi.

13 ŞÜPHELİNİN ‘JOKER’ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İzmir merkezli 18 ilde, sahte engelli raporu hazırladığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı. Şüphelilerden 32’sinin organizatör olduğu belirlendi. ‘Joker’ olarak adlandırılan 13 şüphelinin de sağlam veya engel oranı düşük kişilerin yerine geçen, çeşitli hastalıkları bulunanlar olduğu saptandı. Şüphelilerden 1’inin doktor, 6’sının memur, 28’inin hastane çalışanı, 51’inin aracı ve 249’unun ise sahte rapor sahibi olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin ayrıca rapor alabilmek için gereken tetkiklere, çeşitli hastalıkları bulunan ‘joker’leri soktukları tespit edildi. Bu yolla 249 kişiye, 25 bin ile 80 bin TL arasında değişen rakamlarla sahte engelli raporu çıkarıldığı kaydedildi.

İlk belirlemelere göre, 380 şüphelinin nitelikli dolandırıcılık,görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işleyerek kamuyu yaklaşık 10 milyon lira zarara uğrattıkları belirlendi.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY