Tarih: 06.01.2023 19:04

KEPSUT İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ DEVREYE ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası A.Ş. ile beraber SUKAP (Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri) kapsamında %50 ‘si hibe, %50’si kredi olmak üzere IFAS (Sabit Film Entegre Aktif Çamur Sistemi) prosesli “ Kepsut İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebeke Hattı Yapım” işini tamamlandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel YILMAZ, Kepsut İlçe Kaymakamı Sayın Harun ARSLANARGUN, Kepsut İlçe Belediye Başkanı Sayın İsmail CANKUL, BASKİ Genel Müdürü Sayın İzzet GÜNAL, İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Sayın Derya İNAL, İlçe Muhtarları ve Belediye personelleri katılım sağladı.

Artık Simav Çayı Daha Temiz”

Kapasite ve verimliliği yüksek olan çevre dostu IFAS prosesli Kepsut İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi; 7.250 m2’lik alan içerisinde 2.000 m2’lik alanda yer almakta olup, aynı kapasiteye sahip Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Prosesli arıtma tesislerine göre; %50 alan tasarrufu sağlamaktadır. Ayrıca IFAS prosesli biyomedya teknolojisi ile çalışmakta olan tesis; %35 daha az enerji ile minimum %50 çamur çıkışında azalma sağlayacak.

Yeni kanalizasyon şebeke hatları ile İlçenin toplanan atıksuları; IFAS arıtım sistemi ile inşaa edilen Kepsut İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde çevre ve halk sağlığı açısından, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’ndeki standartlara uygun bir şekilde arıtılarak Simav Çayına deşarj edilmekte olup, koku problemi de ortadan kaldırıldı.

Kepsut İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Tam Kapasite Çalışmaya Başladı”

Kepsut İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebeke Hattı Yapım” işi kapsamında; 15.000 Kişi 2.200 m3/gün kapasiteli Kepsut İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 14 bin metre kanalizasyon hattı imalatını tamamlayan BASKİ: Bu proje ile Kepsut İlçesinde, eski ve ömrünü tamamlamış mevcut kanalizasyon hatlarında meydana gelen arızaların ve evsel atıksu deşarjlarından dolayı oluşan çevre kirliliğinin ve insan sağlığına olumsuz etkilerin önüne geçmiş ve İlçenin tamamında yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin altyapısını güçlendirildi.

Tesisin, uzman işletme personelleri tarafından SCADA sistemi ile 24 saat uzaktan izlenerek kontrolü sağlanmakta.

Kepsut İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin devreye alınmasıyla Atıksu Arıtma Tesis sayısını 32 adete çıkaran BASKİ; Su ve Atıksu hizmetlerini tedarikinden bertarafına kadar insan odaklı, çevreye duyarlı, uluslararası standartlarla kaliteli ve verimli şekilde çalışmalarına 7 gün 24 saat devam etmekte.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY