Tarih: 16.09.2023 11:01

Manyas'a Özlemle Dönen Kazak Kardeşler

Facebook Twitter Linked-in

Çarlık Rusya'dan kaçarak Osmanlı İmparatorluğu'na sığınan ve Manyas Gölü kıyısına yerleşen Kazak kökenli aile, yıllar sonra doğdukları toprakları ziyaret etmek için Manyas'a geri döndü.

Kazak kökenli altı kız kardeş, 1962 yılında bir kısmı Amerika'ya ve çoğunluğu Rusya'ya geri dönen ailelerinden gelerek Manyas'ın kırsal Kocagöl (eski adıyla Kazaklar) mahallesinden Ahmet Koyuncu'nun misafiri oldular ve özlem gidermek için mahalle ve çevresini keşfe çıktılar.

Kazak kardeşler, doğdukları topraklara olan özlemle Manyas'a geldiklerini belirtti. Kardeşler arasında en büyüğü 74 yaşında olan ve en küçüğü 58 yaşında olan altı kız kardeş, geçmişlerine duydukları özlemle mahalle ve çevresini gezerek anılarını tazelediler.

Gece saatlerinde ise Manyas'ın düşman işgalinden kurtuluş günü halk konseri öncesinde sahneye çıkarak vatandaşları selamlayan Kazak kardeşler, kendilerini tanıtarak iki şarkı seslendirdiler. Manyas halkının coşkulu karşılaması, Kazak kardeşlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Kazak kökenli aile, Belediye Başkanı Tancan Barcin ve AK Parti İlçe Başkanı Yücel Günay'ı da ziyaret ederek memleketlerine olan bağlarını güçlendirdi.

Kazak kardeşler, Manyas Gölü ve Kocagöl mahallesindeki çocukluk anılarına dokunmanın mutluluğunu yaşayarak ziyaretlerini tamamladılar. Ayrıca, doğum günü olan Varvara kardeşlerine pasta sürprizi de yapıldı.

Kazakların bu anlamlı ziyareti, geçmişlerini yeniden keşfetmelerine ve doğdukları topraklara olan bağlarını daha da pekiştirmelerine olanak tanıdı. Kazak kardeşler, ziyaretin ardından ülkelerine döndüler.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY