Tarih: 20.11.2023 12:53

Marmara Denizi'nde Çöp Krizi: Fırtına, Bandırma Sahillerini Çöplüğe Döndürdü

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde fırtına nedeniyle deniz yükseldi.

Yükselen deniz suyu kıyıya taşınınca beraberinde çöp ve diğer atıkları getirerek kirliliğe neden oldu.Geçtiğimiz günlerde özellikle yurdun batı kesimlerinde etkisini gösteren fırtına Bandırma'da da etkili oldu. Fırtına nedeniyle deniz seviyesinin yükselmesi, sahil bandında çöp birikmesine neden oldu. Sahil bandı boyunca uzanan çöp yığınları, vatandaşlardan da tepki topladı.

Bandırma Belediyesi temizlik işleri ekiplerinin hızlı müdahalesi ile çöpler kaldırıldı. Ekipler, sahil bandını temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Marmara Denizi'ndeki Kirlilik Endişe Verici

Fırtına nedeniyle deniz yükselmesi, Marmara Denizi'ndeki kirliliğin bir sonucu olarak da değerlendirilebilir. Deniz suyuna karışan çöp ve diğer atıklar, fırtına nedeniyle kıyıya taşınarak kirliliği daha da artırıyor. Bu nedenle, Marmara Denizi'nin temiz tutulması için kirlilik ile mücadeleye daha fazla ağırlık verilmesi gerekiyor.

Vatandaşlardan Çöpleri Dökmeme Çağrısı

Vatandaşlardan da çöpleri denize ve sahile atmamaları çağrısında bulunuluyor. Çöpler, deniz suyuna karışarak çevre kirliliğine neden oluyor. Ayrıca, deniz canlılarının da yaşamını tehdit ediyor.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY