Tarih: 07.10.2022 12:49

MAZOT 3 GÜNDE 3 ZAM GÖRDÜ BAKAN NEBATİ SEYRETTİ

Facebook Twitter Linked-in

MAZOT 3 GÜNDE 3 ZAM GÖRDÜ BAKAN NEBATİ SEYRETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir’i karış karış gezmeye, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Ahmet Akın, Altıeylül İlçesi’nde ziyaretlerde bulunarak, esnaf ve vatandaşları dinlendi, onlarla dertleşti.  İlçe Başkanı Hakan Şehrili, CHP İlçe Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı, Kübra Güzen ile birlikte Çardaklı Mevkii ve Anafartalar Caddesindeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP’li Ahmet Akın, Halalca, Ovaköy Mahallemiz, Atköy Mahallemiz ve Paşaköy mahallelerinde de ziyaretlerde bulunarak vatandaşlarla görüştü.

 “EKONOMİK BUHRANIN VURDUĞU ESNAFIMIZ KAN AĞLIYOR”

Altıeylül’deki ziyaretlerinde esnafın enflasyondan dert yandığını anlatan Ahmet Akın, “Esnaf bu gün aldığı malın yerine yenisini koyabilmek için fiyat artırıyor. Bu kez de malını satmak da zorlanıyor. Çünkü vatandaş 3 alacakken 1 alıyor. Esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Evine ekmek götüremiyor” diye konuştu.

Dolmuş esnafı ile dertleşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, şoför esnafının kontak kapatma noktasına geldiğini anlattı. “Şoför esnafı kan ağlıyor” diyen Akın şöyle devam etti:

“Bu iktidar yaparsa zam yapar diye boşuna demiyoruz. Mazota 3 günde 3’üncü zam geldi. 3 Günde 5 lira arttı neredeyse. Ayın başında mazotta 5 lira indirim bekleyen esnaf AK Parti iktidarının bütçedeki değir gedikleri kapatmak için indirim yapmadığı mazot zamlarının kurbanı oldu. ‘Akaryakıt fiyatlarını makul seviyeye indirdik’ diyen Maliye Bakanı Nureddin Nebati nerede? Bakan Nebati’nin deği gibi ekonomide ‘Epistomolojik kopuş’ yaşanıyor mu vatandaşımız bilmiyor, AK Parti iktidarının vatandaştan koptuğu herkes tarafından biliniyor. Dolmuş esnafı arabası dolduğunda kar etmiyor. Çünkü her gün zamlanan mazota çalışıyor.”  

Hayat pahalılığı ile mücadele eden vatandaşın halini bilmeyen AK Parti iktidarı eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Saraydan çıkıp şöyle bir pazarı gezseler vatandaşın bu ekonomik buhranda, hayat pahalılığında nasıl bir fedakarlık gösterdiğini görecekler. Gerçek enflasyon çarşıda, pazarda, tezgahta. TÜİK’in kalem oynattığı tablolarda değil. Seçimden seçime pazara gelen AK Parti hükümeti mensuplarına sesleniyorum. Gelin bu vatandaşın, pazarcının, esnafın halini bir görün. Gerçek ekonomi pazarda. Gerçek enflasyon burada.” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY