Tarih: 27.06.2022 20:50

ORHAN GAGA: “TEREYAĞINA COĞRAFİ İŞARET ALACAĞIZ”

Facebook Twitter Linked-in

Balya Belediyesi ilçede tereyağı başta olmak üzere üretilen hayvansal ürünleri marka yapmaya yönelik çalışmaları Doğanlar’da düzenlediği festivalle hayat buluyor. Balya Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Doğanlar Yayık Tereyağı Festivali’nde Balya’da üretimi yapılan hayvansal ürünlerin Türkiye genelinde tanınması amaçlanıyor.


 

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Balya Tereyağı’nın ülke genelinde tanınmasına öncülük eden Doğanlar kırsal mahallesinde düzenledikleri festivalin genişletilerek devam edeceğini söyledi. Balya’nın süt ve süt ürünlerinin yanı sıra eti ve tarımsal üretiminin Türkiye’de bilinir hale gelmesi için kurdukları kooperatifle üretime geçeceklerini söyleyen Orhan Gaga Balya Tereyağı için coğrafi işaret çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

ORHAN GAGA: “TEREYAĞINA COĞRAFİ İŞARET ALACAĞIZ”

 

Balya Doğanlar’da üç gün süren festival kapsamında konuklara ilçenin süt ve süt ürünleri tanıtılırken, düzenlenen konserlerle vatandaşlar eğlenirken, yapılan söyleşilerle de bilgilerine bilgi kattı. Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga festival açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

“Bu gün Doğanlar’da Yayık Tereyağı Festivalinin birincisini kutlamaya çalışıyoruz. Etkinliğimiz üç gün sürecek. Ben burada emeği geçen bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum. Balya Tereyağı’nın hikayesi Doğanlar’dan başlamış. Bizim çocukluğumuzda Doğanlarlılar’dan rahmetli İbrahim amca tereyağı toplar İzmir’e, Balıkesir’e götürürdü. Aslında Balya tereyağının hikayesi Doğanlar’dan başlar. Ancak zamanla kaybolmaya yüz tuttu: Bizler Balya Belediyesi olarak bu hikayeyi tekrar ayaklandırmaya çalışıyoruz. O markamızı tekrar canlandırmaya çalışıyoruz. Balya Tereyağının coğrafi işaretlendirmeyle alakalı mücadelemiz devam ediyor. İnşallah bir gün kurduğumuz kooperatifle, tesisimizle Balya Tereyağı’nı, Balya markalı diğer süt ürünlerini ulusal raflarda da göreceğiz.

AYTEKİN: “TÜM TÜRKİYE’NİN BAYLA’NIN ÜRÜNLERİNİ TATMASI LAZIM”

CHP Milletvekili Ensar Aytekin de festival açılışında yaptığı konuşmada Balya’nın süt ve et üretiminde markalaşmasının çok yakın olduğuna değinerek şunları ifade etti:

“Balya’nın etinin, sütünün, tereyağının, yoğurdunun meşhur olduğunu biliyoruz. Tabi ki ürettiğinizin de sadece burayla sınırlı kalmaması, Balıkesir’e, Türkiye’nin birçok yerine gitmesi, o bölgelerde yaşayan insanların da Balya’nın hayvansal ürünlerini tatması lazım. İnanıyorum o günler de gelecek.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY