Tarih: 24.02.2023 13:45

PANKART AÇTILAR, MECLİS'TEN BÖYLE KOVULDULAR !

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'deki fay hatlarına dikkat çekmek isteyen bir grup, Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, "Tesadüf yaşayıp ölmek istemiyoruz!" dövizi açarak, tedbir alınmasını istedi.

Bazı AKP'li meclis üyeleri, "Burası pankart açılacak yer değil" diyerek tepki gösterdi.Güvenliğin müdahale ettiği gruba salonu terk etmeleri istendi.Balıkesir Büyükşehir meclis toplantısında, Balıkesir'deki fay hatlarına dikkat çekmek isteyen bir grup, döviz açıp, tedbir alınmasını istedi. 

DÖVİZ AÇAN GRUBA AKP'Lİ MECLİS ÜYELERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Balıkesir'deki fay hatlarına dikkat çekmek isteyen bir grup, Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, "Tesadüf yaşayıp ölmek istemiyoruz!", "Fay hatları artık mezar olmasın!", "Ovalardaki tarım arazilerinden elinizi çekin!" dövizi açtı. AKP'li meclis üyeleri, "Burası pankart açılacak yer değil" diyerek tepki gösterdi. Salona çağrılan güvenlik görevlileri döviz açan gruba müdahale ederek, dışarı çıkarmak istedi. 

"HAKLI TALEPLERİ SUÇLULUK TELAŞIYLA ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI"

Balıkesir Büyükşehir Meclis toplantısında, yaşananlarla ilgili açıklama yapan CHP Karesi ilçe Başkanı Mahmut Arıcan, "1999 depreminin üzerinden geçen 24 yılda 'Deprem Güvenlikli Kentler' oluşturma yönünde hiçbir olumlu adım atamayan iktidarın yerelde ki uzantıları,dün Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına izleyici olarak katılan Balıkesirlilerin, yaşadıkları kentin depreme hazırlıklı olması yönünde, sessizce dile getirdikleri haklı talepleri suçluluk telaşıyla yine hakaret, küfür ve şiddet ile engellenmeye çalışılmıştır" diyerek tepkisini dile getirdi.

"MECLİSTEN ÇIKARTILMAMIZI TERCİ ETTİ"

Döviz açan gurupta yer alan ve önceki dönem CHP Karesi ilçe Başkanı Dilek Yalçın'da, şunları söyledi;

" Meclis Başkanı Ramazan Bahçıvan, yaşadığımız acı olay karşısında çok sıradan bir yolla iletmeye çalıştığımız isteklerimize samimiyetle yaklaşmayı ve anlamayı değil , izleyici bölümünde olan bizlerin meclisten çıkartılmamızı sağlayarak çözüm bulmayı tercih etti."

"KORKAR HALE GELMİŞLER"

"Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ise izleyici bölümünün önüne kadar  gelerek daha hezeyanlı bir zavallılıkla “Defolun! Gidin! “diye bağırdı. Biz arkadaşlarımızla dün anladık ki, meclisimizde şehrimiz adına karar verme noktasında bulunan AKP'li Meclis üyeleri bizlerin bir daha aynı acılar yaşanmasın diye harekete geçmeyi önerdiğimiz, yazıya döktüğümüz dövizlerden bile korkar hale gelmişler."

"SAROSCU' BUNLAR DİYE BAĞIRANLARI DUYDUK"

"Meclisi, hemşerilerinin demokrasi ocağı gibi değil babalarının ocağı gibi sayan, mülk edinen, millet iradesinden bahsederek milletin iki sözüne katlanamayan, yurttaşlarının üzerine vergileriyle yaşattığı güvenlik emekçilerini saldırtan bu büyük zevatı bu olayları da içeren meclis yayını görüntülerini paylaşmaya ve cesaretlerini ispata davet ediyoruz. Yayının ortasında kesip görüntüleri paylaşmak montajcılıktır. Güvenlik emekçileriyle bizi salondan kovmaya çalışırlarken bu arada birde, salon içinde “Sorosçular bunlar" diye bağıran birilerini duyduk."Dedi.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY