Tarih: 28.12.2022 13:36

Plastik Poşete Zam!

Facebook Twitter Linked-in

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre plastik poşet geri kazanım katılım payı 38.5 kuruş oldu. Buna göre, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38.5 kuruş olacak. Tüketicinin poşete ödeyeceği 25 kuruşta ise bir değişiklik olmayacak...

Cumhurbaşkanlığı’nın bazı ürünlerden tahsil edilecek geri kazanım katılım payı tutarlarını yeniden belirleyen kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre plastik poşet geri kazanım katılım payı 38.5 kuruş oldu. Yani, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 25 kuruştan 38.5 kuruşa yükseldi.

Ancak bu kararla tüketicinin poşete ödeyeceği 25 kuruşta bir değişiklik olmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasaya göre yeniden değerleme oranında yüzde 122.93 yapılması planlanan artışta indirim yetkisini kullanarak 55 kuruş olması gereken plastik poşet geri kazanım katılım payını 38.5 kuruş olarak belirledi.

'NE DEDİYSEK O'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından konuyla ilgli yaptığı açıklamada " Plastik poşet fiyatı değişmedi. Vatandaşlarımız için plastik poşet yine 25 kuruş. Marketlerin devletimize ödeyeceği ve çevre projelerimizde kullandığımız plastik poşet geri kazanım katılım payı 38.5 kuruş olarak belirlendi. Yani ne dediysek o" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum bütçe görüşmeleri sırasında 2023'te poşet fiyatlarına zam yapılmayacağını açıklamıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY