Tarih: 14.12.2023 14:01

Saadet Partili Hasan Bitmez Hayatını Kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptığı sırada fenalaşarak hayatını kaybetti.

Bitmez, salı günü Meclis'te 22 dakika süren konuşmasını tamamlayıp, Genel Kurula yönelik "Hepinizi saygıyla selamlıyorum." ifadesini kullandıktan hemen sonra yere yığılmıştı. Bitmez, bu sırada kafasını, kürsünün arkasında bulunan mermer basamağa çarpmıştı. Genel Kurul'daki milletvekillerinin kürsüye koşarak ilk müdahaleyi yaptığı Bitmez'e uzun süre kalp masajı uygulanmıştı. Bitmez, daha sonra Genel Kurul Salonu'na getirilen sedye ile ambulansa taşınıp, hastaneye götürülmüştü.

Bitmez, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün 11:50'de vefat etti.

Bitmez'in vefatı, siyasi partiler tarafından da derin üzüntüyle karşılandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez'i yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybettik. Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet; ailesine, Saadet Partisi camiasına, Meclisimize ve milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "TBMM Genel Kurulu'nda geçirdiği rahatsızlığın ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini derin üzüntüyle öğrendiğim Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyorum." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Yüce Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bitmez, 1958 yılında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. 2018 yılında Saadet Partisi'nden 27. Dönem Kocaeli Milletvekili seçildi.

Bitmez, evli ve 3 çocuk babasıydı. Bitmez'in vefatı, siyaset camiasında ve kamuoyunda derin üzüntü yarattı.

 

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY