Tarih: 15.02.2023 09:45

Susurluk Belediyesi'nden Afet Bölgesine Yardım

Facebook Twitter Linked-in

Susurluk Belediyesi, Balıkesir Valiliği ile koordineli olarak Afet Bölgesi yardım seferberliği başlattı.

Susurluk Belediye personeli, müdüründen amirine, işçisine kadar tüm emek gücünü bu seferberliğe adadı. Susurluk Belediyesi yardım kampanyası araçları, araç şoförü yanında mutlaka bir belediye yetkilisiyle beraber afet bölgesine ulaştırıldı. 7 TIR’la gönderilen yardım kolileri; Susurluk Belediye personeli tarafından bizzat elleriyle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Yola çıkan araçlardan bir tanesi; ocaklar, çadırlar, tüpler, yemek kazanları ve gıda ürünleriyle bölgeye sıcak yemek servisi için bir aş evi kurulması üzerine hazırlandı.

Ayrıca Susurluk halkının büyük özverisiyle ilçenin her mahallesinden vatandaşlarımız, ellerinden gelen tüm yardımı az-çok demeden Park Düğün Salonunda oluşturulan yardım merkezine getirdi.7’den 70’e Susurluklular, Park Düğün Salonunda toplanan yardımları, çeşitlerine ve kullanım amaçlarına göre ayrıştırıp, tek tek paketleyip, araçlara elleriyle yükledi. Susurluklulardan gelen kışlık kumaşlar yine Susurluklu kadınlar tarafından battaniye olarak dikildi, kolilere yerleştirildi.

Susurluklu birçok işletmeci, kendi ürünlerini toplu paketlerle yardım toplama merkezine ulaştırdılar. Yine çok fazla ihtiyaç duyulan, sağlam çuval ve kolileri, paketleme için bedelsiz olarak yardım merkezine getirdiler.Lojistik olarak, kamyon, TIR, arazi aracı vb. sahibi vatandaşlar araçlarını gönüllü olarak bu seferberliğin kullanımına sundular.

Susurluk esnafı, yardım malzemesi satın alan vatandaşlara indirimler uyguladı. Susurluk Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemeleri yayınlıyor.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY