Tarih: 07.07.2022 17:04

Susurluk Canlı Hayvan Pazarı törenle açıldı.

Facebook Twitter Linked-in

CANLI HAYVAN PAZARI SADECE SUSURLUK’A DEĞİL BÖLGEYE DE HİZMET VERECEK…”

Susurluk Belediyesi tarafından kırsal kesimin desteklenmesi ve hayvan potansiyelinin hem üretim hem de ticari anlamda arttırılması amacıyla projelendirilen Canlı Hayvan Pazarı, 6 Temmuz Çarşamba günü törenle açıldı.

Törene Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Sarı, Balıkesir İl Tarım Müdür Yardımcıları Kurtuluş Candan ve Zafer Bozgül, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Susurluk İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Coşkun Kurt, Susurluk Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Söğüt, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Susurluk İlçe Başkanı Bekir Barut, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Şafak, Ömer Öztürk, Gürhan Cihan, Susurluk Tarım Orman ve İlçe Müdür V. İsmail Göçer, Ticaret Borsası Başkanı Sefer Göçer, Ticaret Odası Başkanı İlker Kurt, Esnaf Odası Başkanı Aydın Sait, Ziraat Odası Başkanı Özkan Gürkök ve çok sayıda vatandaş katıldı

1 milyon TL’lik bir yatırımla Dereköy Mahallesi’nde hayata geçirilen 500 adet hayvan kapasitesine sahip, 605 metrekaresi kapalı padok alanı, 90 metrekaresi kapalı sosyal tesisi alanı olmak üzere 4300 metrekare alan üzerine inşa edilen Canlı Hayvan Pazarı Kurban Bayramı öncesi faaliyete başladı.

Belediye Başkanı Nurettin Güney, bugüne kadar üretime dayanan birçok projeyi hayata geçirdiğini söylerken, canlı hayvan pazarının yalnız Susurluk’a değil bölgeye hizmet verecek şekilde planlandığını belirtti.

Türkiye’nin en hareketli hayvan ticaret pazarına sahip olduklarını kaydeden Başkan Güney, sıhhi, güvenli ve ulaşımı kolay bir şekilde alıcı ve satıcılara rahat bir ortamda alış veriş imkânı sunacak pazar alanında vatandaşların dinlenme alanlarının da yer aldığını dile getirdi.

Başkan Güney; “Susurluk Belediyesi olarak üreticilerimizin desteklenmesi ve 150 bine yaklaşan büyük ve küçükbaş hayvan potansiyelinin arttırılması için canlı hayvan pazarı yapmaya karar verdik. İnşaata başlamadan önce hayvan üreticilerimizle, celeplerimizle görüştük, önerilerini dinledik. Üreticilerimizin, tüccarımızın ve vatandaşlarımızın daha sıhhi, güvenlikli, rahat bir ortamda alış ve satış işlemlerini yapmaları, ulaşım kolaylığı için Dereköy Mahallesi’ni seçtik. Hayvancılarımıza kullanışlı bir tesis sunmak için projemizi hazırlayarak inşaata başladık. Bugün, birçok şehrin dahi sahip olmadığı Canlı Hayvan Pazarımızı uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte olacak şekilde Susurluk’umuza kazandırmış bulunuyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Nurettin Güney; “Canlı Hayvan Pazarımız 30 padok içinde 500 küçükbaş kapasiteli olarak hizmet verecek.

Yol ve çevre düzenlemesi yaparak yaklaşık 150 araçlık 1500 metrekare otopark alanı oluşturduğumuz bölgeye ulaşım çok rahat bir şekilde sağlanacak.

Susurluk’un yerel ekonomisinin de hareketlilik kazanacağına inandığımız Canlı Hayvan Pazarı, alıcı ve satıcıyı daha da yakınlaştırarak ticareti olumlu yönde etkileyecektir. Canlı Hayvan Pazarımızın Susurluk’umuza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY