Tarih: 14.08.2023 10:11

Susurluk'ta Rahvan At Yarışları 42.Kez Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Karapürçek Rahvan at yarışları 42'nci kez yapıldı.

Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Karapürçek mahallesinde bu yıl 42. kez düzenlenen Rahvan At Yarışları ve atlı okçuluk oyunları festivali, büyük bir ilgiyle gerçekleşti. Festival kapsamında farklı boylarda 150'nin üzerinde at yarıştı, aynı zamanda atlı okçuluk gösterileri de büyük bir hayranlıkla izlendi.

Karapürçek Rahvan At Yarışması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlik, düzenleme komitesinin yarışa katılacak atların boylarını belirlemesi ve kalabalık izleyicilere yönelik atlı okçuluk gösterileriyle devam etti.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney'in konuşmasının ardından yarışlar başladı. Balıkesir dışında Aydın, İzmir, Manisa, Konya, Bursa, Kütahya, Eskişehir il ve ilçelerinden de gelen 150 sporcunun katıldığı yarışlar büyük bir rekabete sahne oldu.

"Sosyal Sorumluluğumuzu Yerine Getiriyoruz"

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Karapürçek beldesinde gerçekleştirilen rahvan at koşusunda birlikteyiz. Susurluk Belediyesi olarak bulunduğumuz coğrafyada bu tarz sportif etkinliklerde bir araya gelmekten çok mutluyuz. Sadece sporda değil çevreyle ilgili çalışmalarda, çocuklarla ilgili çalışmalarda da sosyal sorumluluk taşıyoruz. Rahvan atçılığın Kırkpınar'ı olarak adlandırılan bir yerdeyiz. Gerek bölge halkının gerekse Türkiye'de herkesin çok ilgiyle takip ettiği bir yarış. Bu senede geçen seneden çok daha fazla katılımla gerçekleşiyor. Bu yıl da çok güzele bir yarış izleyeceğiz. Katılımcı olan, sosyal paydaş olan, destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY