Tarih: 21.10.2022 11:52

TÜRKİYE'NİN EN PAHALI SUYUNU KULLANMIYOR MUŞUZ!

Facebook Twitter Linked-in

TÜRKİYE'NİN EN PAHALI SUYUNU ''KULLANMIYOR''MUŞUZ;
Baski,'den Yalanlama Geldi!

Su Satış Tarifesine İlişkin Bilgilendirme  adı altında yapılan açıklamada;
30 Buyukşehir'e ait konut su fiyat listesi" başlığı adı altında Sosyal medyada paylaşılan görsel hakkında bilgi paylaşımı yapılması zaruri hale gelmiştir.

Buna göre; söz konu su görseldeki su fiyatlistesi sıralaması hem İller bazında hem de hizalarında belirtilen su fiyatları açısındandoğruvegiincel bilgiyi yansıtmamaktadır.
Şöyle ki; İddiaların aksine Balıkesir ilimizde Türkiye'nin en pahalı suyu kullanılmamaktadır. İlimizde 2 ayrı bölge halinde su tarifesi uygulanmaktadır. Bu tarife diğer Büyükşehirler ile kıyaslandığında konutlarda Birinci Bölgede 5., İkinci Bölgede 6. sırada, işyerlerinde ise 12. sırada yer almaktadır.
Ayrıca Büyükşehirlerin bağlı kuruluşları olan Su ve Kanalizasyon Idareleri'nin Kasım Ayı içerisinde yapacakları olağan Genel Kurul çalışmalarında tarifelerde artışa yönelik hazırlık yaptıkları bilinmekte olup, önümüzdeki günlerde sıralamalarda değişikler gözlenebilecektir.
Her ne kadar sosyal medya platformlarında eksik ya da yanlış bilgiler yer alsa da 2560 sayılı kanuna tabi olarak hizmetlerini yürütmekte olan kurumumuz, kanun kapsamında oluşturulan tarifeler yönetmeliğinde belirtilen hususlar çerçevesinde maliyet hesabına dayalı tarife oluşturmaktadır. Bu kapsamda Su ve Kanalizasyon İdarelerinin niifus, tesis, su kaynaklan, şebeke, coğrafya, abone dağılımı vb. hususlar tarife belirlemede en önemli etkenlerdir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur ifadelerine yer verildi.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY