Tarih: 21.02.2024 16:41

Yasin Sagay’a kötü haber

Facebook Twitter Linked-in

03/01/2024 tarihinde "Yasin SAGAY'a Görevi İhmalden Soruşturma İzni Validen Döndü" başlıklı bir haber paylaşmıştık.

https://www.balikesirtv.net/haber/yasin_sagaya_gorevi_ihmalden_sorusturma_izni_validen_dondu-9291.html?fbclid=IwAR2J8LSLVthmb0b8sIi2x2VjlPLxvnusbfxpWnOs-ej0C4a1m_fJI3AiHZg

 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yasin Sagay ve diğer bazı yetkililere yönelik görevi ihmalden dolayı  Balıkesir Valiliğince soruşturma izni verilmemesi kararı alınmıştı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde M plakadan S plakaya geçişle ilgili olarak ortaya atılan hukuksuzluk iddialarının ardından yapılan suç duyurusu ve mahkeme süreci, yetkililere yönelik soruşturma izni verilmediği sonucunu doğurmuştu.

 

Avukat Hüseyin Akyüz, M plakadan S plakaya geçiş işlemiyle ilgili hukuksuzluk iddiasında bulunmuş, ancak mahkeme, belediyenin harekete geçmediğini belirtmişti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yasin Sagay ve diğer bazı yetkililere yönelik görevi ihmalden dolayı soruşturma izni verilmemesi kararı alınmıştı.

Ancak mahkeme kararına yapılan itiraz sonucunda Bursa bölge idare mahkemesi soruşturma izni verilmemesi kararını kaldırdı. 

İtirazda, Balıkesir 2. İdare Mahkemesinin verdiği kararın belediye tarafından yerine getirilmediği iddia edilmişti. Bu nedenle, soruşturma izni verilmemesi kararı kaldırılarak ilgililere yönelik soruşturma izni verilmesine karar verildi.

Mahkemeden verilen karar ise:

T.C. BURSA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ ,BİRİNCİ İDARİ DAVA DAİRESİ: ESAS NO : 2023/455 KARAR NO : 2024/26 2/2 itirazın kabulüne, soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın KALDIRILMASINA, ilgililer hakkında SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE, 4483 sayılı Yasa'nın 11.maddesi uyarınca dosyanın Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na, kararın bir örneğinin de ilgililere tebliğ edilmek üzere Balıkesir Valiliği'ne gönderilmesine, 18/01/2024 tarihinde kesin olarak oybirliğiyle karar verildi.

Mahkeme kararında, idare mahkemesi kararının tebliğ edilmesinden sonra gerekli işlemlerin başlatılmadığı ve karar gereğinin yerine getirilmediği belirtildi. Bu durum göz önüne alınarak, ilgililer hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildi. Kararın bir örneği ilgililere tebliğ edilmek üzere Balıkesir Valiliği'ne gönderilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY