Tarih: 23.11.2023 16:10

Yine Şehir Hastanesi Yine Skandal İhale

Facebook Twitter Linked-in

 

Bir ay önce kuruluşu yapılan şirkete arka arkaya doğrudan teminle iş verildi

İddialar doğruysa büyük skandal

Kamu zararının önüne geçilmesi bekleniyor

Soruşturma başlatılacak  mı?

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde bir ay önce kuruluşu yapılan "AmcaoğlununŞirketi"ne arka arkaya doğrudan teminle iş verilmesi ve çeşitli materyallerin alınması, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

Haber merkezimize gelen bir ihbarda, "Bir ay önce kuruluşu yapılan Amcaoğlunun Şirketi'ne arka arkaya doğrudan teminle iş verilmiş, ve Çeşitli materyaller alınmış. Ah be amcaoğlu sen ne yaptın! Teller cıvatalar mi sattın sen? İl sağlık müdürü ve Sayın Valimiz; Olaya bir el atsanız kamu zararının önüne geçeceksiniz? Bu teller Balıkesir Atatürk Hastanesi'nin neresinde Kullandınız?" ifadeleri kullanıldı.

İhbarda yer alan iddialar üzerine, Balıkesir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama bekleniyor.

İddialar doğruysa büyük skandal

Eğer iddialar doğruysa, bu durum büyük bir skandal olarak değerlendirilebilir. Bir ay önce kuruluşu yapılan bir şirketin, arka arkaya doğrudan teminle iş alması ve çeşitli materyaller alması, kamu kaynaklarının israfına neden olabilir.

Ayrıca şirketin adresine gittik.Şirketin yerinde yeller esiyor du.Şirket adresi olarak gösterilen bina metruk halde.

Kamu zararının önüne geçilmelidir

İl sağlık müdürü ve Sayın Valinin, bu olaya bir an önce el atması ve kamu zararının önüne geçmesi gerekiyor. Bu iddiaların araştırılması ve gerekli soruşturmaların yapılması, kamuoyunun güvenini sağlama açısından önemlidir.

İddiaların doğru olup olmadığının araştırılması için, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılacak mı?. Soruşturma kapsamında, şirkete verilen işlerin niteliği, alınan materyallerin miktarı ve kullanılacağı yerler gibi konular incelenecek mi?.

Kamu zararı tespit edilirse sorumlular hakkında işlem başlatılacak mı?

Soruşturma sonucunda, kamu zararı tespit edilirse, sorumlular hakkında işlem başlatılacak. Bu işlemler, idari yaptırımlardan tutun da cezai işlemlere kadar olabilir.

Kamuoyuna bilgi verilmeli

Soruşturma sonucunda elde edilen bulgular, kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacak. Bu sayede, kamuoyunda oluşan güvensizlik giderilebilecek.

Soruşturmanın hızlı ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi, kamuoyunun beklentisidir.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=5I1OkmO_uOBOfLOs2YZZpDRhh3_eaG4LlRPMb6_TXHY